در برخی مواقع سلول های هیپوفیز در غده هیپوفیز دچار رشد و عملکرد غیر طبیعی می شوند که در این صورت بیمار باید برای درمان و جراحی تومورهای هیپوفیز به بهترین جراح هیپوفیز و متخصصین مراجعه کنید ، بهتر است بدانید که بیشتر تومورهای هیپوفیز جزء تومورهای خوش خیم محسوب می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این موضوع خواندن این مقاله از دکتر روزبه شمس امیری ، بهترین متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات در گرگان ، پیشنهاد داده می شود.
علت بروز تومورهای هیپوفیز
هنوز علت اصلی بروز این بیماری مشخص نیست اما می توان گفت در برخی از مواقع این بیماری ارثی می باشد ، در صورتی که شما علائم این بیماری را در خود مشاهده کردید سریع به جراح مغز خوب در گرگان مراجعه کنید تا پس از انجام آزمایش هورمونی خون نوع تومور هیپوفیز را تشخیص دهد. در صورتی که این بیماری وراثتی نباشد معمولا علت ایجاد آن نا معلوم باقی می ماند.
فیلم جراحی تومورهای هیپوفیز
روش های درمانی تومورهای هیپوفیز
باید بگوییم با توجه به نوع تومور و اندازه و شکل آن روش درمانی متفاوتی را بهترین متخصص جراح مغز و اعصاب گرگان ، انتخاب می کند.
برای درمان و از بین بردن تومورهای هیپوفیز از دارو ، پرتو درمانی و جراحی استفاده می شود. جراحی تومورهای هیپوفیز در گرگان ، زمانی انجام می شود که تومور موجود در سر به عصب های بینایی فشار وارد می کند. و یا تومور ترشح کننده هورمون می باشد بغیر از انواع پرولاکتینوما.
تومور های هیپوفیز چگونه تشخیص داده می شوند؟
تومورهای هیپوفیز اغلب تشخیص داده نمیشوند. در بسیاری از موارد ، دلیل این است که علائمی که تومورهای هیپوفیزی ایجاد می کنند ، مشابه با سایر مشکلات پزشکی هستند. همچنین ، این تومورها بهطور بسیار آهسته در طول زمان رشد میکنند.
برای تشخیص و شناسایی یک تومور هیپوفیز ، پزشک احتمالاً درباره تاریخچه پزشکی شخصی و خانوادگی شما سوالاتی می پرسد و یک معاینه فیزیکی انجام می دهد. آزمایشهایی برای شناسایی تومور هیپوفیز وجود دارند شامل موارد زیر می باشند:
- آزمایش خون که میتواند نشان دهد که آیا بدن شما هورمونهای خاصی را بیش از حد یا کمتر از حد تولید میکند. برای برخی هورمونها ، نتایج آزمایش خون که مقدار زیاد هورمون را نشان میدهند ، به تنهایی برای تشخیص آدنوم هیپوفیز کافی می باشند.
- آزمایش ادرار برای کمک به تشخیص آدنوم هیپوفیزی که مقدار زیادی از هورمون ACTH تولید میکند ، استفاده شود. مقدار زیاد ACTH منجر به تولید بیش از حد کورتیزول در بدن و ایجاد بیماری کوشینگ میشود.
- اسکن یا تصویربرداری با تشدید مغناطیسی (MRI) آزمایشی است که از میدان مغناطیسی و امواج رادیویی تولیدشده توسط کامپیوتر برای ایجاد تصاویر دقیق از اندامها و بافتهای بدن استفاده میکند. یک MRI از مغز میتواند به شناسایی تومور هیپوفیز و نشان دادن محل و اندازه آن کمک کند.
- سی تی اسکن توموگرافی کامپیوتری (CT) نوعی آزمایش تصویربرداری است که مجموعهای از تصاویر رادیولوژی را برای ایجاد تصاویر مقطعی ترکیب میکند. اسکنهای MRI بیشتر از اسکنهای CT برای شناسایی و تشخیص تومورهای هیپوفیز استفاده میشوند. اما اسکن CT گاهی در برنامهریزی برای جراحی در صورت نیاز به حذف تومور هیپوفیز مفید می باشد.
- تست بینایی: یک تومور هیپوفیز میتواند بر بینایی تأثیر بگذارد ، بهویژه دید جانبی که به آن دید محیطی نیز گفته میشود. آزمایش چشمی برای بررسی کیفیت بینایی ممکن است به پزشک شما کمک کند که تصمیم بگیرد آیا آزمایشهای بیشتری برای شناسایی تومور هیپوفیز لازم است یا خیر.